Amerikanske Dollar til Danske kroner

Live Valutakurser

USD
DKK
 

USD til DKK

Den nuværende valutakurs for 100,00 USD er på 686,96 DKK
Du kan også få valutakursen for DKK til USD.

Ovenstående valutakurser er sidst opdateret 22.05.2024

Hurtige Tal

1 USD 6,87 DKK
10 USD 68,70 DKK
20 USD 137,39 DKK
50 USD 343,48 DKK
100 USD 686,96 DKK
1.000 USD 6.869,65 DKK

Kursudvikling (USD til DKK)




Omregn hurtigt Amerikanske dollars (USD) til Danske kroner (DKK)

Hvis du ønsker at veksle eller omregne Amerikanske dollars (USD) til Danske kroner (DKK), er vores valutaomregner det pålidelige valg. Vi opdaterer kurserne hver time ved at indhente data fra verdens førende valutabørser og Den Europæiske Centralbank (ECB). Du kan stole på, at du beregner med de seneste dollarkurser.

Hvad er den Amerikanske dollar (USD)?

Den Amerikanske dollar er den nationale valuta i USA og har forkortelsen USD. Den betragtes som en standardvaluta og er den mest anvendte valuta i internationale transaktioner. Derudover fungerer USD som hovedvaluta i mange regioner uden for USA. Dog bruger mange andre den sammen med deres nationale valuta som en alternativ og uofficiel valuta.

Blandt verdens stærkeste valuta

USA har en af verdens største økonomi, hvorfor dollar valutaen også bliver brugt globalt. Den bliver ofte et sammenligningsgrundlag i forbindelse med globale økonomiske handler.

For eksempel, hvis Sydkorea eksporterer varer til Brasilien, kan de to lande forenkle transaktionen ved at bruge USD i stedet for deres egne valutaer.

Ikke kun er det almindeligt udvekslet uden for USA, men flere nationer har bundet deres valutaer til dollaren eller indført den som deres officielle valuta.

Hvad har indflydelse på om USD-kursen vil stige/falde?

Når efterspørgslen efter dollaren stiger, stiger dens værdi også. Omvendt, hvis efterspørgslen falder, falder værdien også. Efterspørgslen efter dollaren stiger, når internationale parter, såsom udenlandske statsborgere, udenlandske centralbanker eller udenlandske finansielle institutioner, kræver flere dollars. Andre faktorer, der påvirker, hvorvidt dollaren stiger i værdi i forhold til en anden valuta, omfatter inflationsrater, handelsunderskud og politisk stabilitet.

Den centrale banks rolle

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er ansvarlig for at sikre, at der blandt andet er tilstrækkeligt med penge i omløb i landet. Den er bemyndiget af det amerikanske Treasury Department of Engraving and Printing, der trykker og producerer dollar sedlerne. Derudover giver den også sin møntafdeling tilladelse til at fremstille mønter. Den Amerikanske centralbanks rolle er nogenlunde ens med Nationalbanken i Danmark.

  1. Pengepolitik
  2. Banktilsyn og regulering
  3. Finansiel stabilitet
  4. Forbrugerbeskyttelse


Generelt set spiller den amerikanske centralbank en afgørende rolle i at opretholde stabiliteten og integriteten i det amerikanske finansielle system, samtidig med at den arbejder hen imod bredere mål om fuld beskæftigelse og prisstabilitet.

Historien om USD

Den amerikanske dollarmønt har sin oprindelse fra den spanske dollar, der blev brugt i spansk Amerika fra det 16. til det 19. århundrede. Den amerikanske møntanstalt, grundlagt i 1792, udstedte de første lignende mønter. Efter Coinage Act of 1857 blev den spanske dollar og den mexicanske peso fjernet fra omløb i USA. Under borgerkrigen blev der udstedt efterspørgselsnoter (greenbacks), og i 1862 blev United States Notes introduceret.

I Bretton Woods-aftalen i 1944 blev den amerikanske dollar en global valuta, oprindeligt bundet til guld. I løbet af 1970'erne blev guldstandarden opgivet, hvilket tillod USD at flyde frit. Den amerikanske forfatning giver Kongressen myndighed til at låne penge, og de amerikanske centralbanker udsteder pengesedler, der kan indløses på anmodning.

Sedler & mønter

De Amerikanske dollars fås i følgende sedler og mønter:

Sedler
1$ - 2$ - 5$ -10$ - 20$ - 50$ - 100$

Mønter
1 cent – 5 cents – 25 cents - 50 cents

Pengetips til USA

Før du rejser til USA, er det en god idé at du sørger for at beregne dine rejseudgifter, budget for dine aktiviteter og veksle valuta til USD. Det er altid en god idé at have kontanter på sig, uanset hvilket land man tager til. Det er naturligvis også muligt at betale med kort de fleste steder i landet, og støder du ind på et sted, hvor de kun accepterer kontanter, er der oftest en hæveautomat (ATM) nærliggende.

Shoppetips – Sales tax

Når du shopper eller handler i butikker, skal du regne med at priserne næsten altid er uden den lokale sales tax. Her skal du typisk lægge omkring 7-9% oveni den pris, du ser på prisskiltet. Procenten varierer fra stat til stat.

Drikkepenge i USA – Er det et krav?

En af de vigtigste pengepraksis i USA er drikkepenge. Selvom det ikke er ulovligt, bliver der set meget ned på ikke at give drikkepenge. Langt de fleste tjenere og bartendere i USA lever af drikkepengene, da timelønnen er på omkring 13$ - 16$, hvilket svarer til omkring 90 – 110 danske kroner. I Danmark ligger den på omkring de 130 DKK i timen.

Drikkepenge er normalt påkrævet i restauranter, barer, hoteller og andre servicevirksomheder. Normen er at man typisk giver mellem 15% til 20% i drikkepenge, men du kan nok godt slippe fra det, hvis det er lidt mindre end de 15%.